неділя, травня 11, 2008
ТОНІЗУЮЧІ МАСКИ

Овочева. З огірка зрізають шкірку і кладуть внутрішньою стороною на шкіру особи і шиї на 1-5 хвилин, потім, знявши шкірку, наносять на обличчя терту моркву, змішану з яєчним жовтком (на 20 хвилин).

Картопляна. Картоплю відварюють, очищають, розм'якшують, додають трохи молока і жовток. Отриману суміш наносять на обличчя і шию в гарячому стані, потім накривають особу махровим рушником для кращого збереження тепла. Тривалість маски 20 хвилин.

Картопляну маску можна приготувати інакше. Натерти на дрібній терці сиру очищену картоплю, додати щіпку солі і 1 ч. л. сухого молока, змішати з половиною яйця, можна ввести декілька крапель лимонного соку. Нанести на обличчя на 20 хвилин.

Ще один варіант маски з картоплі. Варять в шкірці велику молоду картоплину, очищають і добре розм'якшують, додають 2 ст. л. молока і 1 ч. л. гліцерину, змішують з жовтком. Пюре, що вийшло, знову розігрівають на паровій лазні. Гарячою сумішшю намазують особу на 20 хвилин. Зверху накривають щільною тканиною або рушником.

Морквяна. Натирають на терці 2 моркву і змішують їх з 2 ст. л. картопляної муки і одним яєчним жовтком.

Капустяна. Листя капусти обшпарює кип'ятком, потім, вийнявши з води, змочують в оливковому маслі. Листям покривають особу і шию на 20 хвилин.

Малинова. Сік 100 г малини проціджують через марлю, додають в нього 2 ст. л. молока. Всі ретельно розмішують і наносять на обличчя на 3-5 хвилин. Якщо на шкірі не з'являється роздратування, то подальші маски накладають на 20-30 хвилин.

Полунична. Сок полуниці, а також червоної смородини - випробуваний косметичний засіб для вибілювання шкіри.

Персикова. Змішують кашку двох персиків і 1 ч. л. лимонного соку. При в'ялій і зморшкуватій шкірі кашку з персиків сполучають із збитим яєчним жовтком (1:1).

Сирно-помідорна. 2 ст. л. сиру, 1 ст. л. молока, 1 ч. л. соняшникової олії, нарізаний скибочками помідор змішують, додають сіль. Приготовану кашку наносять на обличчя на 15-20 хвилин.

Сирно-огіркова. 2 ст. л. сиру, 1 ст. л. молока, 1 ч. л. соняшникової олії, натертий на крупній терці огірок, трохи петрушки змішують, додають сіль. Наносять на обличчя на 15- 20 хвилин.

Маска з холосасом. Покривають особу кремом, відповідним типу шкіри, потім зверху по крему наносять 1 ст. л. холосаса. Тривалість маски 15-20 хвилин.

Желатинова. Така маска рекомендується при в'ялій відвислій старіючій шкірі, зморшках. Вона покращує кровообіг, пом'якшує поверхню шкіри, діє отбелівающе. 25 г желатину замочують в 275 мл води. До набряклої маси додають 60 г гліцерину, 10 г меду. І все це розчиняють на водяній лазні. Потім маску наносять на обличчя в теплому вигляді.
автор Жулли @ неділя, травня 11, 2008  
0 Коментарии:

Дописати коментар

<< Домой
 
 
Обо мне
Профиль
Заметки
Кнопка
Другое

Новости
Ссылки
return_links(); ?>