Жовтковий-масляно-лимонна. Жовток змішують з 1 ч. л. теплого рослинного масла, 1/2 ч. л. лимонного соку і 1/2 ч. л. води.
Жовткова. До сирого жовтка додають 1 ст. л. гліцерину.
Медові
Медово-лимонна. У 1 ст. л. меду вводять 5-10 крапель лимонного соку.
Білково-медова. 1 ст. л. муки змішують з 1/2 збитого яєчного білка, додають 1 ч. л. меду.
З молочних продуктів
Сирна. Беруть 1 ст. л. сиру, 1 ч. л. сметани, додають щіпку солі.
Кефір. 1 ст. л. кефіру змішують з 1 ч. л. толокна.
Дріжджова. 30 г дріжджів розтирають з молоком до кашкоподібної маси.
Якщо після маски відчувається стянутость шкіри, можна нанести на 15-20 хвилин крем.
З овочів, фруктів і ягід
Огіркова. Натирають огірок на дрібній терці, кладуть на марлю і наносять на обличчя на 20 хвилин, в маску можна додати декілька крапель лимона.
Морквяна. Змішують терту на дрібній терці моркву із збитим білком, додають 1 ч. л. сухого молока або крохмалю.
Яблучна. Очищене яблуко натирають на терці, змішують з 1 ч. л. сметани або рослинного масла, додають 1 ч. л.
крохмалю.
Персикова. Персик розм'якшують, додають 1 ч. л. крохмалю
або толокна.
Сливова. Очищену сливу розм'якшують, додають 1 ч. л. сметани або рослинного масла, змішують з 1 ч. л. крохмалю.
Смородинова. 10-15 листів смородини заварюють 1/2 стакана кип'ятку, через 15-20 хвилин проціджують і додають 1 ст. л. соку ягід смородини.
Ягідна (плодова). Дві-три ягоди полуниці розтирають і змішують з 1 ст. л. сиру (або сметани). Замість полуниці можна використовувати суницю, сливу, персики, абрикоси, яблука.
Дописати коментар